Barabéri na turnaj do Portugalska

21.05.2011 19:45

Ako už býva zvykom, KPP Barabéri si svoju futsalovú sezónu predlžia o turnaj v zahraničí. Po Taliansku, Čechách, Anglicku, Francúzsku je na rade nová krajina – Portugalsko. Medzinárodný amatérsky turnaj v Porte bude určite perlička už aj tak v bohatom futsalovom kúpeli Barabérov. Odlet z Viedne je plánovaný na 2. 6. 2011 skoro ráno, návrat 6. 6. 2011 ráno. Opýtali sme sa preto Martina “Mlynky“ Mlynaroviča viac o turnaji či plánoch v klube:
Prečo práve Portugalsko?
Je to vec náhody. Ja sa snažím každý rok meniť krajinu, tento rok skúsime trochu exotiky.
Kto bude na turnaji hrať a aký je systém?
Toto býva vždy malá záhada. Keďže ide o amatérsky turnaj, veci sa menia do poslednej chvíle. Organizátor avizuje súperov z Portugalska, Anglicka, Francúzska, Turecka, Švajčiarska či Španielska. Je to vec ekonomiky kto sa prihlási. Hrať sa bude podľa medzinárodných futsal pravidiel, ale na klasickej tráve (čiže v kopačkách). Tu si ale treba povedať, že ihriská bežne využíva Portugalská futbalová 21, čiže to bude iná kvalita trávy ako poznáme u nás.
S akým cieľom tam idete?
V podstate ako vždy. Pôjdeme po umiestení. Teraz však nebudem vyvíjať žiadny tlak na hráčov a trénera. Turnaj máme vždy ako odmenu za splnenie cieľa. Pre tento rok to bolo do 6. miesta v našej súťaži – už splnené. A keďže siahame po historickom úspechu – 2. miesto, nebudem teda tlačiť na pílu. Užijeme si more, okolie. Na ihrisku ale spravíme maximum.
Aké má klub ďalšie plány? Neuvažovalo sa o návrate do extraligy?
Momentálne myslím na 2 veci. Aby sme dohrali úspešne tento ročník a aby všetko klaplo v doprave do Porta. Je to náročná cesta s prestupmi. Toho sa vždy bojím.  Potom nás čaká 12 sezóna nášho klubu, opäť budeme chcieť hrať hore. Stále nás baví vyhrávať. Noví hráči dobre zapadli. Na extraligu kvalitatívne nemáme a tak sme baráž odmietli.

 

 

(c) VM 2008 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode