KPPB na turnaj do Francúzska (Nantes)

14.05.2012 23:52

Futsalový klub KPPBarabéri dodrží tradíciu aj tento rok a po úspešnej sezóne 2011/2012 (3. miesto) sa zúčastnia na zaujímavom turnaji v zahraničí. Tento krát to bude Francúzsko (Nantes) kde ich čaká neľahká konkurencia v podobne tímov z Francúzska, Belgicka, Švajčiarska, Španieska, Afriky a iných krajín. V roku 2010 už Barabéri v Nantes hrali a umiestnili sa na slušnom 6. mieste z 32 účastníkov. Pri tejto príležitosti sme sa pozhovárali s Martinom “Mlynky“ Mlynarovičom:

Barabéri nezvyknú opakovať krajinu. Prečo tento rok výnímka?

Organizátorom som dal pred 2 rokmi slovo, že sa tam vrátim pretože sme v riadnom hracom čase neprehrali ani 1 zápas a vo ¼ finále sme prehrali na penalty. Slovo dodržím. Ak sa kvalifikujeme do play off, ku koncu to bude vyzerať na plichu, pojdeme do powerplay s cieľom penaltám sa vyhnúť.

Akú ma turnaj úroveň?

Hrali sme už rôzne turnaje. Tento je najťažší pretože sú tam najmä belgické a francúzske 1. ligové tímy a systém je neuprosný. V zakladnej fáze sa hrá 1 zápas hrubých 15 minút a play off 2 krát 10 minút. V 2010 sme 2 krát postúpili (hrá sa zakladná skupina, dalšia skupina a potom play off čiže niečo ako starý systém MS v hokeji) zo skupiny o chlp. Mali sme veľa remíz a výhry len o gólik. Vtedy to vyhrali Ukrajinci a zaslúžene.

S akým cieľom tam idete?

Postup z prvej skupiny je cieľ a zahrať si opäť ¼ finále je moja túžba.

 

 

 

 

(c) VM 2008 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode