Na turnaji vo Francúzku 6. miesto

07.06.2010 19:23

KPP Barabéri pricestovali zhruba pred 3 hodinami z turnaja v Nantes kde obsadili slušné 6 mieto. Los prisúdil Barebérom skupinu E, ktorú po víťazstvách nad Švajčiarmi a Francúzmi a 2 remízach protí Francúzom vyhrali. Následnú skupinu K Barabéri takisto vyhrali keď opäť porazili 2 Francúzke mužstvá a s minuloročnými finalistami so Španielska remizovali. Vo 1/4 finále tak narazili na Francúzov, ktorý skončili 2. v skupine I. Zápas sa skončil v riadnom hracom čase 1:1 a tak nasledovali penalty. Tie sa hrali rýchlou smrťou, čiže kto prvý nedá a súper potvrdí je koniec. Kedže KPPB nepremenili hneď prvú 6tku a súper sa nemýlil, bolo vymalované. Vzhladom na to, že KPPB na turnaji v riadnom hracom čase neprehrali ani 1 zápas, skončili na 6. mieste. Turnaj hralo 40 tímov z 11 krajín a zo 4 kontinentov. Opýtali sme sa Martina "Mlynky" Mlynaroviča na dojmy:

1. Si spokojný so 6 .miestom?

Dosiahli sme slušný výsledok a našu krajinu sme reprezentovali na úrovni. 

2. Aký bol pre Barabérov priebeh turnaja?

V skupine E sme v úvodnom zápase remizovali, súper vyrovnal 20 sekúnd do konca. Potom s nožom na krku porazili 1:0 vyber jedne z francúzskych univerzít. Vývoj skupiny bol zamotaný, pripísali sme si ďalšiu remízu a proti Švajčiarom sme tak museli vyhrať. Tlak sme zvládli. Ak by sme nepostúpili bolo by to pre mňa nesplnenie cieľa. Na druhý deň nás čakali opäť Francúzi, ale i top favorit zo Španielska. V tejto skupine úradoval najmä náš gólman šaman Oli, ktorý chytil 3 desiny a pripísal si 2 asistencie. Víťaztvo tejto skupiny nám vlialo pozitívnej energie pred 1/4 finále. Aj tam sme museli vyrovnať pri našej powerl play Oliho bombou. 6tky už sú vabank a nám to nevyšlo.

3. Takže tak trochu sklamanie?

Ani nie, už to prebolelo. Paradox je, že penaltu nedal hráč (Ivan "Putko" Čuhár), ktorý sa nikdy z tohoto bodu nemýlil. Napálil to do tyče.

4. Akú mal turnaj úroveň?

Ja som bol veľmi spokojný. Bol to najťažší turnaj na ako som si ako hráč zahral. Tlak na psychiku vznikal aj tým, že každý zápas trval iba 15 minút hrubého času. Rozhodoval 1 moment. Najlepšie tímy boli z Belgicka, Ukrajiny, ale i francúzski extraligisti ukúzali ako idú hore. Unisport Kyjev to vyhral napriek tomu, že od 1/4 finále nevyhral ani 1 zápas v riadnom hracom čase, všetko dali na penalty vrátane finále. Turnaj bol dokonale zorganizovaný. Logistika, strava, ubytovanie, haly, rozhodcovia, security. Od úvodného ceremoniálu po korunováciu dokonalé!

5. Takže celková spokojnosť?

Určite áno. Barabéri ukázali opäť svoju silu. Bojovali, čo to dalo. Proti Španielom sme hrali top zápas. Ani raz sme tam neprehrali a ako sa poznám, vrátim sa tam. Neviem ešte kedy, ale vrátim! Buď tam prehrám 1 zápas, alebo to vyhrám, Tak som povedal organizátorom.

(c) VM 2008 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode