Rozhovor s novým trénerom Braňom Petrovičom

15.07.2018 16:37

 

  1. Ako došlo k dohode s klubom Rehab Klinik Barabéri ?

 

Sám som dlhé roky hrával sálový futbal A keď prišli za mnou priatelia z Baraberov s konkrétnou ponukou rozhodovanie bolo jednoduché. Povedali sme predstavy a  do veľkej miery sme sa zhodli. Slovo dalo slovo a dohoda bola  na svete. Je to pre mna veľká výzva, pretože som doteraz robil ako tréner len veľký futbal rôznych vekových a výkonnostných úrovni. 
  1. Aké máš skúsenosti z trénovaním futbalom? 

 

S trénovaním som začal po skončení vysokej školy. Prešiel som cez mládežnícke a seniorské súťaže mužov a posledné roky som pôsobil pri juniorských ženských reprezentaciach.    
  1. V čom vidíš rozdiel medzi futsalom a futbalom ? 

 

Rozdiel vidím v počte hráčov na ihrisku, ktorí svojim výkonom v danej situácii ovplyvňujú výsledok stretnutia. Najväčší. Rozdiel je však v rýchlosti futbalu, keďže futsal sa hrá na menšom ihrisku, kde je viac kontaktov so súperom. Počet mikrosubojov je omnoho väčší. Je viac zakončení a je možnosť ovplyvňovať hru rôznymi viarantami pomocou hráčov či už na ihrisku alebo na striedačke. 
  1. Akú máš trénerskú filozofiu ?

 

Mojou trénerskú filozofiou je hrať  taký futsal, aby nielen hracom ale aj divákom prinášal herný prejav družstva radosť a spokojnosť s predvedenou hrou a výsledkom
  1. S akým očakávaním ideš do prvej sezóny ? 

 

 V nasledujúcej sezóne by som chcel nadviazať na prácu predchádzajúceho trénera, vytvoriť zdravé konkurenčné prostredie a zároveň vytvoriť dobrú partiu hráčov, ktorí budú spolu držať aj v ťažkých zápasoch. Samozrejme predstava je dostať klub do pokojných vôd tabuľky a vyhnúť sa záchranárskym prácam. 
  1. Čo budú tvoje prvé kroky ? 

 

Spoznanie chalanov ich črty a charakteristiky sú pre mna veľmi dôležité. V neposlednom rade vzájomná dôvera je pre mňa základom úspešnú spoluprácu.

 

(c) VM 2008 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode